Ara Sınav Mazeret Başvuruları Hakkında

RESİM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN

Fakültemiz Resim Bölümünde 20-24 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılan ara sınavlarda geçerli mazereti olduğu için sınava giremeyen öğrencilerimizin  mazeretlerini belgelendiren bir dilekçe ile bölüm başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. Yapılan müracaatlar aşağıda belirtilen Şırnak Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddesine uygun bir şekilde yapılmalıdır. Mazeret sınavı başvurusunu ilgili yönetmelik maddelerine uygun olarak yapmayan veya başvuru yaptığı halde sunduğu gerekçe, mazeret sınavı değerlendirme komisyonu tarafından uygun görülmeyen öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.

MÜZİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN

Fakültemiz Müzik Bölümünde 20-30 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılan ara sınavlarda geçerli mazereti olduğu için sınava giremeyen öğrencilerimizin  mazeretlerini belgelendiren bir dilekçe ile  bölüm başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. Yapılan müracaatlar aşağıda belirtilen Şırnak Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin ilgili maddesine uygun bir şekilde yapılmalıdır. Mazeret sınavı başvurusunu ilgili yönetmelik maddelerine uygun olarak yapmayan veya başvuru yaptığı halde sunduğu gerekçe, mazeret sınavı değerlendirme komisyonu tarafından uygun görülmeyen öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.

Şırnak Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin İlgili Maddesi ve Bentleri

Mazeret sınavı 

MADDE 23 – (1) Belgelemek koşulu ile haklı ve geçerli nedenlerle ara sınavlara giremeyen öğrenciler, mazeretlerini sınav tarihini takip eden beş iş günü içerisinde ilgili birime dilekçe ile bildirir. (2) Mazeret sınavları birim yönetim kurulu kararından itibaren beş iş günü içinde yapılır. Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır. Bu durumdaki öğrencilerin de ilgili birime bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen süre içinde bir dilekçeyle başvurmaları zorunludur. (3) Bütünleme sınavlarının mazeret sınavı yapılmaz ve bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere mazeret sınav hakkı verilmez. (4) Sağlık raporlarının devlet hastanesinden ve uzman doktorlardan alınması gerekmektedir. (5) Mazereti nedeniyle sınava giremeyen öğrenci, mazeret sınavına girmek istediği ders/dersleri belirten dilekçeyi, mazeretini gösteren belgeyi de ekleyerek ilgili birime iletir. Mazeretin kabul yetkisi ilgili yönetim kurulundadır.


20.11.2023 |  Güzel Sanatlar Fakültesi