Müzik Bölümü: Müzik Bölümü mezunları “Müzisyen” unvanı kazanacaklardır. Mezunlarımız Kültür Bakanlığı veya TRT’ye bağlı müzik topluluklarında ve diğer devlet kurumlarının bünyesinde yorumcu, icracı olarak iş imkanına sahiptir. Aynı zamanda bu bölümün mezunları gerekli şartları yerine getirdiği takdirde ilgili alanda yüksek lisans ve doktora eğitimine devam edebilir. Böylece akademik kariyer yapma imkanına sahip olur. Mezunlar formasyon sertifikası aldığı takdirde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet ve özel öğretim kurumlarında öğretmen olarak çalışabilirler.

Resim Bölümü: Resim Bölümü mezunları “Ressam” unvanı kazanacaklardır. Mezunlar, formasyon sertifikası aldıkları takdirde alanla ilgili branş öğretmenliği yapabilirler, realizetör olarak çalışabilirler, dekoratif resim amaçlı talepleri karşılayabilirler, özel atölyelerde veya farklı sektörlerde tasarımcı olarak çalışabilirler. Ayrıca diğer koşulları yerine getirerek, akademik kariyer yaparak Yüksek Öğretim Kurumlarında çalışabilirler. Günümüzde sanat bireyin yaratıcılığı ve iletişimi güçlü kıldığı için toplu yararına halk eğitim merkezlerinde bir hizmet sektörü olarak görülmektedir. Bu sektörde alanında yetkin ve verimli çalışan eğitimli elemanların istihdam edilmesi istenmektedir. 

Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü: Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü mezunlarının öğrenimleri boyunca eğildikleri alan doğrultusunda, görüntü yönetmeni, senarist, kurgucu, televizyon programcısı, sinema yazarı, film yapımcısı, reklam yönetmeni gibi unvanlar kazanacaklardır. Bölüm mezunlarımız, medya endüstrilerinde edinecekleri kariyer için gerekli pratik, profesyonel ve teorik bilgi yanında, medya alanındaki hızlı değişimlere ayak uydurabilecek şekilde yetiştirilmektedirler. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nün dört yıllık programı öğrencilere, yapım sürecinin her aşamasında yer alma ve yeni fikirlerini üretime dönüştürerek medya ile yeni teknolojinin dâhil olduğu üretim sürecini daha iyi anlamaları imkânı vermektedir. Böylelikle öğrencilerimiz; kendilerine sunulan teknik imkânlarla kazandıkları televizyon yayıncılığı deneyimi sayesinde, yapım ve yönetimin artık iç içe geçmiş olan süreçlerini bilen yaratıcı iletişimciler olarak sektöre girmektedirler. Eğitimleri süresince edindikleri araştırmacı ve eleştirel düşünce yapısı, onlara profesyonel, toplumsal/etik ve yasal sorumlulukların hem çalışma alanlarında hem de toplumda önemli olduğu bilincini kazandırmaktadır. Bu sayede ekranın ve yeni iletişim araçlarının el verdiği tüm sektörlerde yetkin olarak çalışabileceklerdir. Teknolojik gelişmeler ve değişen koşullar artık ekran temelli sektörleri zorunlu haline getirmektedir. Bu sektörde alanında yetkin ve verimli çalışan eğitimli elemanların istihdam edilmesi istenmektedir.

31.01.2023