Dekanın Sunuşu


Şırnak Üniversitesi 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanununun ek 101. Maddesine göre 31.05.2008 tarihinde kurulmuştur. Güzel Sanatlar Fakültemizin kurulması ise bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi kararın yürürlüğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının teklifi yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun ek 30 uncu ve ek 158 inci maddelerine göre Bakanlar Kurulu’nca 4/6/2018 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Fakültemize bünyesinde Müzik bölümü ve Resim bölümü olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Fakültemizde eğitim öğretim bütün bölümlerde 8 yarıyıl olup, öğretim dili Türkçedir.

Müzik bölümümüz 40 öğrenciyle 2019-2020 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Resim bölümümüzün ise 2021-2022 yılında eğitim öğretime başlaması planlanmaktadır.

Sanat, sözcüklerle ve kelimelerle izah edilemeyen beyin sınırlarının zorlandığı doğrultuda etkinleşir. Sanat bir ifade biçimidir. Bu ifade biçimi ile ülkeler, kültürler, sosyal ve etnik gruplar arasında köprüler kurulabilir, farklı renklerden oluşmuş bir ressamın paletinden çıkan resim gibi tek çatı altında toplanılabilir. Bu renklerin oluşturduğu güzelliklere ulaşmak da sanat eğitimi ile başlar. Sanat eğitimi, gelişmiş bir toplum oluşturmanın ve topyekûn kalkınmanın yapıtaşlarındandır.

Güzel sanatların önemini vurgulayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün“Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatı ile yer almaktan ilelebet mahrum kalacaktır” sözü ile hareket eden fakültemizin misyonu, sorumluluk alanlarında yasalar ve mevzuat çerçevesinde verilen olanak ve yetkileri planlı, programlı, etkin ve eşitlikçi bir biçimde sunarak, öğrenci odaklı hizmetiyle disiplinler arası ilişki kurabilen, analitik düşünce yapısına sahip, özgün, yaratıcı, iç ve dış rekabete açık, sürekli iyileşme ve gelişimi hedefleyen, sanatsal ve estetik beğeninin topluma yayılmasını sağlayan üstün nitelikli sanatçı bireyleri yetiştirmektir.

 

                                                                                                             Prof. Dr. Gürol OKAY

                                                                                                              Dekan V.

13.01.2020 |  Güzel Sanatlar Fakültesi