Fakültemizde Güncel Müzik Yaklaşımları Çalıştayı

fakultemizde-guncel-muzik-yaklasimlari-calistayi

 

Fakültemizde Güncel Müzik Yaklaşımları Çalıştayı

 

Fakültemiz Müzik Bölümü ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Güncel Müzik Yaklaşımları Çalıştayı 10 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Müzik Eğitimine Yönelik Güncel Yaklaşımların uygulamalı olarak deneyimlendiği çalıştayda Yüksek Lisans Öğrenciler tarafından Müzik eğitimi alanında yapılmış son dönem araştırmaları da ele alındı.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Burak Sağırkaya konuşmasında; “Çalıştayın son dönemin gelişmelerine ayak uydurabilmek, müzik alanında yeni gelişmelerden haberdar olabilmek ve eğitimin sürekli ilerlemesiyle güncel kalabilmek adına önemli bir çalıştay olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Doç. Günay Tuzkaya ve Mehmet Avşar tarafından klarnet ve piyano dinletisi gerçekleşti. İki oturum olarak düzenlenen çalıştayda; sırasıyla Günay Tuzkaya Erken Yaşta Müzik Eğitimi, Mehmet Görkem Bilgütay Gitara Adanmış Bir Ömür, Mehmet Afşar Klarnete Dair Bir İnceleme, Burak Sağırkaya Müzik Terapisi ve İletişim başlıklı sunamlarını gerçekleştirildi. İkinci oturumdaysa katılımcılarla birlikte Okul Öncesi ve İlkokulda Müzik Eğitimciliği, Ortaokul ve Lisede Müzik Eğitimciliği başlıkları görüşüldü.

Çalıştay sonunda Doç. Günay Tuzkaya çalıştayın çıktılarının ele alınması ve gelecek projeler için bilgi akışının sağlanmasını hedeflediklerini belirterek gelecek çalıştaylar için iyi temennilerde bulundu.

10.01.2024 |  Güzel Sanatlar Fakültesi