II. CUDİ SANAT SEMPOZYUMU ve II. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ MÜZİK FESTİVALİ BASIN BÜLTENİ

ii-cudi-sanat-sempozyumu-ve-ii-sirnak-universitesi-muzik-festivali-basin-bulteni

 

\n\n

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

\n\n

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

\n\n

II. CUDİ SANAT SEMPOZYUMU ve II. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ MÜZİK FESTİVALİ

\n\n

 BASIN BÜLTENİ

\n\n

 

\n\n

 

\n\n

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN’ın öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen, Şırnak Üniversitesi geleneksel II. Cudi Sanat Sempozyumu, 18-24 Mayıs 2022 tarihleri arasında Şırnak Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü iç ve dış mekanlarında  ve atölyelerinde sanatçılar, öğretim üye ve yardımcıları, ülke düzeyinde resim alanında çalışan lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşmiştir. Sempozyum konusu çerçevesinde gerçekleştirilen uygulamalı çalışmaların yanı sıra sözlü sunum, görsel paylaşım ve çeşitli boyutlarda konuya dair etkinler düzenlenmiştir. Sempozyumun son günü olan 24 Mayıs’ta Cudi Sefine bölgesine bir ziyaret de düzenlenmiştir. Ziyaret sırasında sempozyum katılımcılar Sefine Bölgesi’nde hem müzik hem de resim çalışmalarını burada tamamlamaya devam etmiştir. Yedi gün devam eden sempozyumun sonunda, konu çerçevesinde ortaya çıkan sanat eserleri güzel sanatlar fakültesi sergi alanında üniversitemiz camiasına ve Şırnak halkının izlemine sunulmuştur.

\n\n

 

\n\n

Fakültemiz akademik ve idari personelinin ve öğrencilerinin Müzik Bölümü Öğretim Üyelerimizin özverili çabalarıyla gerçekleştirilen geleneksel II. Şırnak Üniversitesi Müzik Festivali 24 Mayıs 2022 tarihinde, 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde üniversitemiz camiasına ve Şırnak halkına dünya müziğinin seçkin örneklerini icra etmişlerdir. Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı Resim ve Müzik bölümünün çabalarıyla gerçekleştirilen “II. Cudi Sanat Sempozyumu” ve “II. Şırnak Üniversitesi Müzik Festivali”ne, başta Üniversite Rektörümüz Prof. Mehmet Emin Erkan olmak üzere, tüm üniversite camiası, Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi, Şırnak güvenlik birimleri ile Şırnak’ta bulunan sivil toplum kuruluşları büyük destek vermişlerdir.

\n\n

 

\n\n

Şırnak Üniversitesi geleneksel II. Cudi Sanat Sempozyumu ve II. Şırnak Üniversitesi Müzik Festivaline ilişkin afiş, fotoğraf, video ve diğer belgeler ilişiktedir

1.06.2022 |  Güzel Sanatlar Fakültesi